Ego on väline

Ego on sitä, ketä luulen olevani. Se on mieltäni. Egoni rajoittaa minut omilla uskomuksillaan ja vaatimuksillaan tässä todellisuudessa. Egoni on se, joka synnyttää ristiriitoja, ahdistusta ja tarvetta lähteä pakoon. Jonnekin. Ainakin itseltäni.

Ego kuitenkin suojelee minut ja rajani. Näissä todellisuuden olosuhteissa on tietävä omaa paikkaani, sillä tämä fyysinen elämä ei ole kuitenkaan kosmista seikkailua tähdestä tähteen.

Mitä sitten?

Tasapaino. Vastuullisuus itsestään. Tietoisuus.

Kun tunnistan itseni ”hämmentyyneenä” jossakin tilanteessa on aika kääntyä itseeni päin. Käännyn ja tuijotan egoni. Hymyilen ja vaadin siltä palaamaan omalle paikalleen. Hämmennys on se tunne, mistä egoni lähtee olemaan äänekkäämpi ja vaativampi itseni ja muita kohtaan. Hämmennys on egoni tunne, mutta se ei ole totuus.

Totuus on syvällä minussa. Ja se on hiljaisuus, syvä ja tyyni olotila. Ja se on aina siinä. Kuin pimeys. Hiljaisuus ei katoa mihinkään. Sitä on vain kuultava.

Egoni on väline. Minun välineeni pysyä tässä todellisuudessa turvassa. Ja se on vain osa minua. Minä itse olen enemmän kuin egoni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s