Käänny tänne, ihminen

Lumimyrsky kiertää katuja pitkin. Se voimalla tarttuu rakennusten seiniin ja ihmiskotien ikkunoihin. Lumimyrsky on kuin vapauteen päässyt villieläin, se tahtoo tarttua jokaiseen mahdollisuuteen. Äkillisesti, pikaisesti se seisahtaa ja yhtäkkiä taas jatkaa tarttumakiertojaan.

Nyt se tarttuu ihmisihoon. Ihminen laittaa äkkiä silmänsä kiinni, ilmaisee säikähtymistään ja siirtää kasvojaan lumimyrskystä pois. Kaikki pysähtyy. Liikkumattomuuden hetki. Odotus.

Kulkijat. Oman tiensä kulkijat jatkavat matkaansa. He pysähtelevät hetkeksi erottelemaan lumihiutaleita toisistaan. He kääntyvät pois suojellakseen itseään kylmistä lumimyrskyn kosketuksista. Ihmiset ovat rakastettuja. Lumi rakastaa heitä.

Käänny tänne, ihminen ja jatka matkaasi. Ota rohkeasti askeleita eteen. Käännä katseesi sisimpääsi. Näe mitä sinussa tapahtuu.

Ihminen ottaa varovaisia askeleita eteen. Kahvila. Kahvilan tuoksu houkuttelee lämmöllään hänet sisälle. Raukeat kahvilan kutsutut vieraat leijailevät tuoksujen keskellä. Hitaat liikkeet, pehmeä valo, upottavat toisiinsa materiat. Kahvilan valtakunta kutsuu yhteisellä sointuvalla sävelellä jäätyneen ihmisen sisälle.

Tule! Sukella tänne!

Katuihminen ei enää epäröi. Hän kaipaa lämpöä. Ihmislämpöä. Hän ei enää voi vastustaa tätä houkuttelevaa kutsua liittyä seuraan. Hän ravistaa itsensä ja rohkeasti astuu sisälle.

Hetken päästä katuihminen muuttuu osaksi yhteistä leijumista ja sulaa täynnä lämpöä paikkaan. Lumihiutaleet valuvat ihmisiholta alas, ne jättävät ihoonsa kadun kosketukset.

Käänny tänne, ihminen. Kaipaatko lämpöä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s